verduurzaming voor uw makelaarskantoor

Verduurzaming in de makelaardij met biobased tuinborden van rijstvlies

Duurzaamheid is een hot topic en ook in de makelaardij valt er nog veel winst te behalen. Voor de duurzame makelaar staat één product in de spotlight, het 100% circulaire biobased tuinbord. Deze biobased makelaarsborden worden gemaakt van een afvalproduct uit de voedselindustrie: rijstvliesjes.

Verduurzaming in de makelaardij

Als makelaar is het belangrijk om vooruit te denken en de mogelijkheden voor verduurzaming te verkennen. De makelaars van nu houden zich steeds meer bezig met de duurzaamheid van woningen. Echter, is het voor veel makelaars een vraagstuk hoe zij hun dienstverlening zelf kunnen verduurzamen. Want hoe draag je als makelaar bij aan de circulaire economie? Toch is er één product waar elke makelaar in kan verduurzamen: het tuinbord.

Duurzaamheid in het gebruik van tuinborden

Traditionele makelaarsborden zijn gemaakt van niet-hernieuwbare grondstoffen en zijn na een aantal jaren al aan vervanging toe. Dit zorgt voor veel afval en is niet duurzaam. Makelaarsborden.nl biedt een duurzaam alternatief: circulaire makelaarsborden van rijstkaf. Rijstkaf is het restproduct van rijst en werd vroeger in Azië al gebruikt als bouwmateriaal. Tegenwoordig wordt rijstkaf in combinatie met andere materialen gebruikt als basis voor duurzaam plaatmateriaal dat wel 80 jaar mee kan gaan!

De voordelen van duurzame makelaarsborden van rijstkaf

Rijstkaf borden hebben vele voordelen. Zo zijn ze sterk en duurzaam, wat betekent dat ze langer mee gaan dan traditionele tuinborden. Daarnaast zijn ze gemaakt van duurzame materialen, wat goed is voor het milieu. En wanneer het bord versleten is, kan het plaatmateriaal weer vermalen en hergebruikt worden zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen.

Makelaarsborden.nl is natuurlijk een onderdeel van Textline Reclamecentrum. Als signmaker werken wij veel vaker met dit materiaal, we maken er zelfs verkeersborden van! Deze borden hebben dezelfde keurmerken als de traditionele (vervuilende) aluminium verkeersborden en je vind je langs de Nederlandse Snelwegen en in diverse gemeentes waaronder Harderwijk, Buren en Nijmegen. Ook de bekende roze informatieborden langs de afsluitdijk, 1500 bushalteborden voor Arriva en vele bordjes op diverse NS/prorail stations in Nederland zijn van rijstvlies plaatmateriaal gemaakt.

Het rijstkaf bord als visitekaartje voor duurzaamheid

Het NVM hoofdkantoor in Utrecht heeft al een rijstkaf bord staan bij de Innovatieve Proeftuin. Makelaars die hun klanten adviseren over verduurzaming van hun huis of kantoor kunnen nu ook zelf het goede voorbeeld geven met een duurzaam makelaarsbord. Door een duurzaam tuinbord van rijstkaf te gebruiken kunnen makelaars laten zien dat zij zich inzetten voor duurzaamheid.

Kortom, met een bord van rijstkaf als duurzaam alternatief voor traditionele tuinborden, kunnen makelaars een belangrijke stap zetten in de verduurzaming van hun dienstverlening. En niet te vergeten, het is ook nog eens een goede manier om zichzelf te profileren als duurzame makelaar!

Maak ook het verschil met een biobased tuinbord van rijstkaf

Wilt u als duurzame makelaar ook een circulair makelaarsbord van rijstkaf? Vraag via ons contactformulier direct een offerte aan of bekijk hier de voordelen van een circulair tuinbord van rijstkaf.

Winkelwagen
Scroll naar boven